Зради уширяване на остър завой затвориха участъка от разклона за Вилна зона и Сотиря по пътя Ичера-Сливен-Сотиря

От днес до 24 август се спира движението в участък от път III-488 Сливен – Сотиря при разклона за с. Ичера /при км 31+615/ в посока с. Сотиря. Отсечката ще бъде затворена за уширяване на остър завой чрез монтаж на габиони за стабилизиране на пътното платно. Пътуващите за с. Сотиря ще преминават по обходен път: по бул. „Бургаско шосе“ в гр. Сливен до кръстовището с път III-488, по който могат продължат за с. Сотиря. Трафикът в посока с. Ичера няма да се възпрепятства.

Дейностите по уширяването на завоя са част от стартиралия в края на март т. г. ремонт на 8-километровия участък от път III-488 Сливен – Сотиря – Тополчане. Предвижда се строително-монтажните работи да завършат до края на октомври т. г. Ремонтът е на стойност 5,2 млн. лв. и включва цялостно подновяване на пътната настилка, подобряване на отводняването, нова хоризонтална маркировка, мантинели и пътни знаци. Предвидените дейности се изпълнявят от пътноподдържащото дружество, с което АПИ има договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища на територията на област Сливен.

В участъка в ремонт е необходимо шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват пътната сигнализация.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.