Знаков сливенски бизнесмен с благороден жест в борбата срещу COVID-19

Лидерът в хотелиерския бизнес в Сливен, Радостин Бозуков предоставя безвъзмездно и безплатно крило от комплекса „Национал палас“ за медици от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, които са на първа линия в борбата с COVID-19.

Радостин Бозуков информира, че крилото разполага с отделен вход и настаняването на медиците ще се извършва при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания и мерките, наложени за периода на извънредното положение.

На настанените медици хотелски комплекс “ Национал палас“ осигурява комфорни условия и безплатна храна. „Медиците от първа линия са изложени на пряк риск от зараза с вируса, а прибирайки се вкъщи след работа, техните семейства също стават пряко застрашени.“ споделя Бозуков.

„Това решение не е само мое, а и на семейството ми. Човешки и морален дълг на всеки от нас е да помогне с каквото може в тази безпрецедентна, за целия свят ситуация. Ние можем с това и го правим с радост“, заяви Радостин Бозуков за Сливен Нюз.

Сливенският хотелски комплекс „Национал палас“ е носител на специалната награда в националния конкурс „Сграда на годината”, категория „Хотели и ваканционни селища” за 2014 г.