Златните песни на „Златния Oрфей“ ще звучат в Сливен в края на oктoмври

Поредица от концерти, наречени  „Златните песни от „Златният Орфей“ ще звучат този месец в звучат в Бургас – на 7 октомври, Плевен – 10, Благоевград – 13, Пловдив – 14, и Сливен – на 28 октомври.

„За любителите на вечните песни, вълнували меломаните преди десетилетия и продължаващи да звучат актуално и днес – новият проект на Държавната опера в Бургас – „Златните песни от „Златният Орфей“ – фестивал емблема на световно ниво, на чиято сцена в курортния комплекс Слънчев бряг своето достойно място в съкровищницата на съвременната българска музика са заслужили незабравими песенни заглавия, част от които ще прозвучат и на 7 октомври в залата на Бургаската опера“, разказват организаторите.

По думите им песните  ще бъдат представени от безспорните любимци на публиката Орлин Горанов и Маргарита Маргарита Хранова, които ще бъдат солисти на оркестъра на бургаската опера с диригент маестро Левон Манукян, който е направил и и оркестрациите. Идеята, сценарият и мултимедията са на Юлия Манукян.

„Заклинание“, „Делфините“, „Песен моя, обич моя“, „Повей, ветре“, „Надежда“, „Джулия“, „Се ла ви“, „Нека да е лято“, „Закъснели срещи“, „Една българска роза“, „Хора и улици“, „Бяла тишина“ са част от песните, включени в проекта „Златните песни от „Златният Орфей“.