Златни и сребърни медали за ямболските учители на осемнадесетата учителска спартакиада във Варна

Осемнадесетата учителска спартакиада се проведе в курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена“ във Варна. Тя се осъществи с подкрепата на Синдиката на българските учители (СБУ), Българската работническа федерация „Спорт и здраве“ (БРФ) и Министерството на младежта и спорта.

Община Ямбол се представи с два отбора по дартс и категорично спечели първо и второ място в отборната и индивидуалната надпревара. Участниците бяха Анатолий Иванов от Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“, Димитър Плачков от Средно училище „Св. Климент Охридски“, Андреан Илчев от Гимназията по строителство, архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“ и Милен Костов от Професионална гимназия по подемна, строителна и транспортна техника „Никола Вапцаров“.

В отборното състезание Андреан Илчев и Милен Костов завоюваха първо място, купа и златни медали.

Димитър Плачков и Анатолий Иванов спечелиха второ място, купа и сребърни медали.

В индивидуалната надпревара Димитър Плачков се представи блестящо за пореден път и грабна златния медал, а неговият колега Милен Костов завоюва среброто.

Наградите от надпреварата връчи министърът на образованието и науката проф. д-р Сашо Пенов, а на събитието присъстваха още Янка Такева, председател на СБУ, кметът на Варна Иван Портних и Десислава Ягодин – председател на БРФ „Спорт и здраве“.

На състезанието присъстваха над 400 учители, състезаващи се в единадесет вида спорт.

Участието и успехът на ямболските учители се осъществи с положителното отношение към спорта и финансовата подкрепа на Община Ямбол.