Жан Виденов: БСП деградира като отпаден продукт на Генералското движение

Бившият премиер, на единстевеното през годините на прехода самостоятелно правителство на БСП, Жан Виденов обяви, че след повече от 20 години извън политиката е готов да се завърне. 

Има Инициативен комитет за създаването на такава партия. Аз съм сред най-активните членове, защото имам най-голям опит. Иван Атанасов е инициаторът на идеята за формиране на ПП „Лявата алтернатива“. Тъй като предстоят избори на 11 юли, а за създаването на нова партия са необходими поне 4-5 месеца по закон, ПП „Лявата алтернатива“ ще участва в предизборна коалиция с други партии, една от тях е „Съюз на комунистите в България“, заявява Жан Виденов, цитиран от plovdiv-press.bg.

„БСП няма бъдеще. Аз напуснах партията още през 2000 година. Това беше очевидно още тогава, оставиха я да деградира като отпаден продукт на Генералското движение. След толкова много години всички виждат резултата и всеки си прави оценката. Предполагам, че е една и съща. Даже и да питате Корнелия Нинова. Там бъдеще няма“, категоричен е бившия лидер на социалистите.

Предстоят огромни национални предателства и нашата мисия е да се борим срещу тях. Ако не можем в парламента, на улицата. Ако трябва, и с оръжие в ръка. В края на краищата страната трябва да се пази“, заявява Виденов.