Земеделци организират фолклорен събор в Новозагорско

Снимка: Agri.bg

Земеделци организират фолклорен събор на 28 август от 16:00 в местността Кара дере край новозагорското село Еленово. Той ще е под мотото „Да съхраним заедно българския дух“.

Да не забравяме, че ние, земеделците, трябва да бъдем и общественици, защото селата загиват. Трябва да работим и да покажем доброто на хората, защото то заразява. Това са думи на земеделският производител Диян Бонев, който преди години е избран за председател на читалището в новозагорското село Еленово.

„Имаше селски събор, който виждах, че замира. Решихме да го направим с нова визия. Вече за пета поредна година го организираме сред гората, като от втората година има между 3 и 5 хиляди посетители. Разчитаме на малка подкрепа от Община Нова Загора, всичко друго е от спонсори – приятели, земеделци, фирми“, обяснява Бонев за Agri.bg.

По традиция съборът се организира през последната седмица на април, но тази година заради пандемията той се състоя на 23 май и то само един ден, вместо обичайните два.

В рамките на фолклорния фестивал са запланувани песни и танци, курбан под звуците на народен оркестър, нестинари и празнична хоротека. Ще има и музей на открито под формата на битова стая, в която посетителите да видят как са живели хората едно време.