Засилени проверки за скорост, употреба на алкохол и наркотици в Сливенско

На територията на ОДМВР-Сливен са в ход специализирани операции по пътна безопасност. По разпореждане на Главна дирекция „Национална полиция” и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков  в страната се извършват засилени проверки за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и за спазване на скоростните режими.

Целта е намаляване броя на пътните произшествия и превантивни действия спрямо системните нарушители. От 7 юли са изградени контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътни участъци в град Сливен и общинските центрове. Патрулни екипи извършват проверки в малките населени места.

В първите часове на операцията са установени 3 водачи с алкохол, 3 неправоспособни. Съставени са 62 акта и 150 фиша за нарушения на ЗДвП. Само за скорост са установени 200 нарушения през деня и 54 през нощта. На път І-6 в района на град Шивачево екип на РУ-Твърдица е заснел нарушение от 171 км.ч при ограничение 60 км.ч..

По време на операцията са връчени електронни фишове на стойност 6200 лева.

От началото на годината екипи на ОДМВР-Сливен са установили 160 водачи, употребили алкохол и 50, употребили наркотични вещества. За нарушенията са съставени актове, образувани са бързи и досъдебни производства.

Операцията е без краен срок. Контролът е денонощен.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.