Започва изграждането на нова канализация в част от квартал „Даме Груев“

С първа копка днес бе дадено началото на реконструкция на уличната канализационна мрежа на блок 6 в кв. „Даме Груев“. Това е първият етап от  изпълнение на строително-монтажните работи за реконструкция на канализационната система в квартала.

Строителството на уличната канализационна мрежа в квартала е започнало преди около 50 години. Към момента голяма част от тръбите са амортизирани, което създава проблеми на жителите в блокове 1, 2, 3 и 6.

В тази връзка зам.-кметът Румен Иванов посочи, че Общината е възложила актуализация на проекта за реконструкция на канализацията там, с цел етапно  реконструиране на отводнителната канализационна система в тази част от комплекса и осигуряване на необходимата пропускателна способност за отвеждане на отпадъчните води. Той подчерта, че Община Сливен ще продължи с поетапното изграждане на нови канализационни мрежи в различни части на града, което е и сред приоритетите на общинското ръководство.

Проектът за шести блок включва изпълнение на канализационен клон с дължина 179 метра, изпълнен с двуслойни муфирани тръби от полипропилен, сградни канализационни отклонения за блока с обща дължина 48 метра и ревизионни шахти.

Предвижда се строителните дейности да приключат в средата на декември тази година.