Започна обработка на улици и тревни площи в община Котел срещу кърлежи и комари

На 12, 13 и 14  май по договор с фирма „Биофарм-инженеринг” АД в община Котел ще извърши дезакаризация, дезинсекция и дезинфекция срещу кърлежи и комари. Срещу паразитите ще се обработват всички детски градини и училища на територията на общината. Обработени ще бъдат също пясъчници, улици, обществени тревни площи и тези в местността „Сайганица“, съобщи Фатме Краева, ст. експерт „Благоустрояване, екология и водни ресурси” към Община Котел

Пръскането започва от днес в с. Пъдарево и ще продължи по график за всички населени места в общината.

В Котел ще се пръска в парк „Изворите“, както и в зелените площи на територията на града. Обработка ще се извърши в откритите пространства на  Природонаучен музей – Котел, парк “Изворите” и Градски стадион, както и по  ул. “ Луда Камчия “, ул. “Изворска”, ул. “Стара планина”, ул. “акад. Михаил Арнаудов”, ул.”Жечо Вичов”, ул. “ Ген. Столетов”, кв. “Изток”, ул. “21-ви януари” и тревните площи около р. “Котлешница” и р. “Глогова”.

На обработените места ще се поставят табели за 24-часов карантинен срок на препарата, с който се извършва пръскането. Последващи обработки на открити площи срещу кърлежи и комари в община Котел ще бъдат извършени през месеците юни, юли и септември.