Заместник-кметът Стоян Марков участва в Национална среща за индустриалните паркове

Заместник-кметът по икономическо развитие в Община Сливен – Стоян Марков, участва в Национална среща „Индустриалните зони – растеж за общините и регионите“ от името на кмета Стефан Радев, по покана на министъра на иновациите и растежа Александър Пулев.

Форумът се проведе на 10 април в столицата, във връзка с една от най-важните процедури за развитие на индустриалните зони в страната, която ще се финансира по Плана за възстановяване и устойчивост по линия на МИР. Бюджетът е 212 млн. лева, предвидени по четири направления – довеждаща инфраструктура, вътрешна за зоната инфраструктура, сгради за научно-изследователска дейност и изграждане на екоинфраструктура.

„Участието на Община Сливен в тази национална среща потвърди, че посоката, в която се движим, е правилна. Става дума за създаването на индустриална зона в нашия град, която е важна за бъдещото икономическо развитие на града и региона. Експерти от министерството запознаха всички нас, присъстващите представители на местната власт, с възможностите за  подкрепа на регионите и общините попредстоящите програми и процедури“, каза Стоян Марков.

Той проведе и срещи с директори на дирекции в Министерството на иновациите и растежа и Министерството на регионалното развитие и благоустройството, отговорни за Програмата, финансираща изграждането на индустриални паркове, както и  с изпълнителния директор на София Тех Парк Тодор Младенов за споделяне на добри практики за изграждане на индустриални паркове и тяхното управление.