„Задържане под стража“ спрямо Б.И., управлявал лек автомобил под въздействието на метамфетамин

След протест на Районна прокуратура – Сливен Окръжният съд в града постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Б.И. Той е обвинен за това, че е управлявал лек автомобил под въздействието на амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство. Престъплението е квалифицирано по чл.343б, ал.3 от НК.

Б.И. е обвинен и за това, че е попречил на орган на власт – полицейски служител, който е трябвало да изпълни служебните си задължения, подавайки сигнал със „стоп“ палка, на който Б.И. не се подчинил и не спрял управляваното от него превозно средство. Престъплението е квалифицирано по чл.270, ал.1 от НК.

Той е обвинен и за това, че при управление на лекия автомобил е причинил материални щети и е създал предпоставки за причиняване на телесни повреди, извършвайки непристойни действия, изразяващи явно неуважение към обществото – престъпление по чл.325, ал.3, вр. ал. 1 от НК.

Трите престъпни деяния са извършени на 26.07.2022 г. в гр. Сливен.

Припомняме, че Районен съд – Сливен взе мярка за неотклонение „домашен арест“ по отношение на Б.И. Определението на съда е от 28.07.2022 г. То бе протестирано от Районна прокуратура – Сливен и изменено от Окръжния съд в града, който определи Б.И. да бъде задържан под стража.

Определението на Окръжен съд – Сливен е окончателно.