Задържаха ямболия, отглеждал канабис в Сливен

Отглеждане на канабис в домашни условия са установили служители на РУ-Сливен. На 1 октомври е извършена проверка на адрес в сливенския квартал „Сини камъни“, където на прозореца на жилище е забелязана саксия с растение от рода на конопа. От жилището, обитавано от 32-годишния И.Д. от град Ямбол, са полицейските служители са иззели едно растение, семена и суха листна маса, които при полевия тест са реагирали на марихуана.  И.Д. е задържан за 24 часа, съобщават от ОДМВР-Сливен.

Притежание на наркотици са установили служители на група „Охрана на обществения ред“ в град Сливен. Днес, около 01,20 часа е извършена проверка на лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 29-годишния Д.Л. от град Котел. В хода на проверката 24-годишният А.С. от град Сливен, пътник в автомобила, е предал доброволно плик, съдържащ бяло кристалообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на метамфетамин. Работата по случая продължава.

Междувременно криминалисти са иззели наркотични вещества при операция в Нова Загора. На 1 октомври са извършени процесуално-следствени действия в жилището на 42-годишния М.И. в град Нова Загора. Иззети са около 8 грама метамфетамин и 1 грам канабис.

И по трите случая са образувани досъдебни производства.