Задържаха пиян водач в Нова Загора, опитал да избяга

Служители на група „Охрана на обществения ред“ към РУ-Нова Загора са задържали 39-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген“ за управление след употреба на алкохол. Мъжът е направил опит да избегне проверката, като не е спрял на подаден сигнал и е напрали опит да избяга. Той е спрян от полицейския екип в района на кръстовище с улици „П.Енев“ и „Освобождение“ в град Нова Загора и задържан. При пробата с техническо средство се установява, че 39-годишния мъж управлява с концентрация на алкохол над 1,2 промила. По случая е образувано досъдебно производство. На водача е наложена полицейска мярка задържане за 24 часа.

Проверката е извършена на 5 август, в 07,00 часа, в рамките на специализирана операция по установяване на водачи на МПС, употребили алкохол и/или наркотични вещества.

По време на операция на 5 август, около 20,30 часа, в село Любенова махала е спрян за проверка лек автомобил „Сеат Ибиза“, управляван от водач на 50 години от същото село. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат над 2,00 промила. Водачът е задържан. Образувано е бързо производство.

На 7 август, около 02,10 часа, на ул. „Патриарх Евтимий“ в гр. Нова Загора, е спрян лек автомобил „Ауди А3“, управляван от водач на 36 години от същия град. Пробата за употребена на алкохол, извършена на място, е показала положителен резултат над 1,2 промила. Водачът е задържан. Образувано е бързо производство.