Задържаха извършител на две домови кражби в Сливен

Две домови кражби са разкрити от криминалисти на РУ-Сливен. Извършителят е задържан. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Сливен.

На 14 март 21-годишен мъж е подал заявление за кражба на инструменти от двора на дома му в град Сливен. В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни действия за извършеното престъпление е задържан 46-годишният К.К. от град Сливен. Той е криминално проявен и осъждан за кражби и други престъпления. В хода на разследването и проведената специализирана операция полицейските служители установяват, че К.К. е извършил кражба на пари, лични документи и други вещи от още един частен дом в град Сливен. Собственичката, жена на 60 години, не е подала сигнал за извършената кражба. Тя е издирена и уведомена, като нейния случай е регистриран и присъединен към досъдебното производство.

Първоначално К.К. е задържан за 24 часа. Работата по документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.

В резултат на проведените от служители на сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен специализирани операции и доброто взаимодействие с прокуратурата от регистрираните 4 кражби през изминалата седмица 3 са разкрити, като трима извършители са приведени в ареста с постоянна мярка.