Задържаха двама за взломни кражби в Сливен

Две взломни кражби са разкрити за по-малко от 24 часа при операция на сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен. На 10 март са задържани двама мъже на 43 и 33 години, извършили кражби от частен имот и заведение за бързо хранене в град Сливен. Това съобщиха от полицията в града.

За времето от 7 до 10 март 33-годишният Я.И. е проникнал с взлом в имот в строеж, собственост на 54-годишен мъж. Извършил е кражба на 22 броя пакети с паркет, 40 м. трифазен кабел и други материали и вещи на обща стойност около 2500 лева. Я.И. е криминално проявен и осъждан за кражби. Първоначално е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура-Сливен.

В хода на операцията е получен сигнал за взломна кражба от заведение за бързо хранене в центъра на град Сливен. Откраднати са мобилен телефон и сумата от 1000 лева. За броени часове криминалистите на РУ-Сливен са установили и задържали извършителя. Той е П.С. на 43 години от град Сливен, криминално проявен за кражби. Първоначално е задържан за 24 часа. По случа е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура-Сливен.

Междувременно криминалисти на участък „Надежда“ при РУ-Сливен са задържали 37-годишен мъж за кражба от зала за хазарт в град Сливен. На 11 март е получен сигнал за кражба на пари и злоупотреба с оборотни средства от управителя на игрална зала в град Сливен. От проведените издирвателни действия за извършеното престъпление е задържан 37-годишен мъж, служител в игралната залата. Той е направил пълни самопризнания. По случая е образувано досъдебно производство.