Задържаха двама дрогирани и един пиян шофьор в Сливенско

Задържаха двама мъже за шофиране след употреба на наркотици и един за алкохол.

25-годишен водач на лек автомобил „Мерцедес“, употребил наркотици, е установен от полицейски служители в град Сливен. Проверката е извършена на 15 ноември, около 12,40 часа, в квартал „Клуцохор“. Пробата за употреба на наркотици, извършена с техническо средство на място, е показала положителен резултат.  Водачът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

Водач на лек автомобил „БМВ“ е хванат да управлява след употреба на наркотици. На 16 ноември, около 19,10 часа, в село Сборище полицейски екип спира за проверка лекия автомобил. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Водачът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Другият задържан е 64-годишен мъж от село Желю войвода. Той е хванат да управлява с алкохол над 2,00 промила. Проверката е извършена на 16 ноември на бул. „Илинденско въстания“ в град Сливен. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 2,00 промила. Водачът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.