За заем за ВиК-Сливен и за поста на Севдалин Рашев ще решават утре извънредно общинските съветници

Заради искане от страна на „ВиК-Сливен“ ООД да получи заем в размер на близо 2 милиона и двеста хиляди лева за покриване на разходи за електроенергия, извънредно ще заседава утре Общински съвет Сливен, научи Сливен нюз. Средствата трябва да бъдат отпуснати от „Български ВиК Холдинг“ ЕАД.

Общинските съветници трябва да решат и дали да оставят Севдалин Рашев за Управител на сливенското ВиК като упълномощят Изпълнителният директор на „Български ВиК холдинг“ ЕАД да сключи нов договор за управление с него.

И двете решения не могат да минат без решение на Общинския съвет, тъй като Община Сливен е съдружник в търговското дружество „Водоснабдяване и канализация-Сливен“ ООД заедно с „Български ВиК холдинг“ ЕАД.

Решението на местните политически сили от утре ще бъде представено по време на извънредното Общо събрание на съдружниците във ВиК-Сливен, което е насрочено за четвъртък – 10 февруари в Сливен.

Дали решението ще е политическо или по същество, отчитайки състоянието и управлението на дружеството, предстои да научим.