За една седмица – хванаха 9 дрогирани на пътя в Сливенско

ОДМВР-Сливен: 9 водачи са хванати да управляват МПС под въздействието на наркотици за една седмица в Сливенско

Осъществява се 24-часово дежурство на автомагистрала „Тракия” с иновативен метод за спиране и проверка

На територията на Областната дирекция се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност, безопасност на пешеходците, проверява се техническата изправност на автомобилите и подготовката им за движение при зимни условия.

От 5 до 11 декември се проведе операция по линия на ROADPOL със засилен контрол над водачите на МПС за употреба на алкохол и наркотици. По време на операцията са установени 9 водачи, употребили наркотични вещества и 6 с алкохол, като от тях 3 са с показатели на техническото средство над 1,2 промила. 4 са отказали да бъдат изпробвани за употреба на наркотици и 2 са отказали проба за употреба на алкохол.

За периода от 9 до 15 декември на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 1170 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 155 актове за административни нарушения и 1015 фишове, от които 521 електронни за превишаване на скоростта.

Санкционирани са 5 неправоспособни водачи.

На място при проверка на пътя са връчени 105 наказателни постановления и ел.фишове.

За една седмица са проведени 8 операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

89 екипа са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.