За Димитровден в Сливен: Театър на огъня и сенките ще дефилира с шествие на кокили и ще представи спектакъла „Цветето“

Театърът на огъня и сенките „Файъртер“ /“Fireter”/ ще поднесе една от атрактивните изненади в програмата на Общината за Димитровден, празника на Сливен. Популярната столична формация ще гостува на 25 октомври с представление, което съчетава музика, танц с кокили, огнени и светлинни инструменти. Шоуто ще е на открито, на самата пешеходна зона и безплатно за публиката.

То ще започне в 17,30 часа, вторник, с шествие на кокили от началото на ларгото в района на „Розова градина“ до сградата на Общината. Там театралите ще разкажат своята магична история „Цветето“. От Общината канят и деца, и възрастни да се насладят на огнената феерия и приказния спектакъл.

Формацията се е зародила в началото на 2009 година. Създават я група ентусиасти, занимаващи се от години с жонглиране и различни видове акробатика. Името й отразява същността на инициативата – сливане на огън и театър. „Файъртер“ е участвал в многобройни международни фестивали в Гърция, Германия, Русия, Белгия Португалия, Италия, Англия, Ирландия, Литва, Турция и др.