YouTube въведе по-строги правила за съдържанието на видеоклиповете

Снимка: iStock

YouTube въведе по-строги правила за позволеното съдържание във видеоклиповете, които се качват, съобщи Нова тв. Също така стана ясно, че при съдържание със заплахи, обиди, тормоз на расов и полов признак или сексуална ориентация, видеата ще се трият.

„Повече няма да допускаме злонамерено съдържание, което оскърбява някого за негови лични отличителни черти като раса, джендър самоопределяне или сексуална ориентация, както и такова, в което се разкрива лична информация. Това се отнася за всички, както за обикновени потребители, така и за създателите на съдържание и политическите представители. Правилата ни вече забраняват не само явните заплахи, но и завоалираните и подразбиращите се“, коментира вицепрезидентът на филиала на Google Мат Халприн.

Забранено ще е и съдържание, в което се използва оръжие, докато се говори за човек или се поставя лицето му върху запис от видеоигра с насилие.

При нарушения повече от веднъж ще се демонетизират на създателите на видеа. Това от своя страна ще ограничи или напълно ще премахне приходите им от YouTube, защото ще забрани платените реклами във видеоклиповете.

Новите правила обхващат и коментарите под клиповете. От компанията съобщиха, че само за третото тримесечие са изтрили повече от 16 милиона коментара, съдържащи форма на тормоз. С влизането на правилата в сила се очаква бройката да нарастне.