Ямбол почете Ботев и загиналите за свободата на Отечеството

С поднасяне на венци и цветя пред паметника на Христо Ботев в Ямбол бе отбелязан 2 юни – Денят на Ботев и на загиналите за свободата на България. По традиция церемонията се проведе в Професионалната гимназия по земеделие, която носи името на великия български поет и революционер.

Венци и цветя на признателност поднесоха кметът на Община Ямбол Валентин Ревански и председателят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков, заместник-кметовете на Община Ямбол Енчо Керязов и Михаил Керемедчиев,  народният представител Мария Цветкова, областният управител Димитър Иванов, общински съветници, представители на политически партии, патриотични организации и признателни ямболци.

„Родината може да загине само тогава, когато нейните герои бъдат забравени. Затова  – не само на 3 март, 2 юни или 6 септември, а винаги помнете и ценете великия урок, който ни дадоха нашите предци. Помнете ярките български личности, чиито идеи надраснаха времето. Тяхното мъжество и подвиг трябва да бъдат завинаги в нашата родова памет.“, заяви в словото си кметът на Община Ямбол Валентин Ревански.

Почит към подвига  и делото на Ботев и всички загинали за свободата на България бе отдадена точно в 12:00 часа с едноминутно мълчание.