Ямбол отново е отличен в конкурс на Kmeta.bg

За втора поредна година кметът на община Ямбол Валентин Ревански беше отличен с наградата „Кмет на годината“ в категория „Градска среда” /за голяма община/ в десетото издание на националния конкурс, организиран от портала на българските общини Кмета.bg.

Признанието е още по-голямо, защото наградите в седемте категории на конкурса се определиха от вота на 72 000 българи.

„За мен е чест да приема тази награда за град Ямбол. Искам да изкажа моята благодарност към всеки, който е отделил време и е дал своя глас. По-добрата и уютна градска среда наистина е сред приоритетите ни като ръководство на града. Надявам се, че донякъде сме успели да удовлетворим очакванията на нашите съграждани. Наградата е обща и е на всеки един от жителите на Ямбол, защото всичко се случва благодарение на хората,“ каза Валентин Ревански на церемонията по награждаването в София.

Конкурсът “Кмет на годината” е инициатива, която стартира в България през 2013 г. Чрез нея след национално онлайн допитване всяка година се отличават най-добрите градоначалници у нас. Целите са гражданите да дадат своята оценка за работата на кметовете в различни сфери на дейност, да се покажат и насърчат добрите практики на местната власт.