Взрив в склад за боеприпаси край Карнобат

Спокойно е преминала нощта край Карнобат, където вчера в склад за боеприпаси избухна взрив. Това каза зам.-кметът на града Стефка Иванова.

В зона от 2 километра от склада районът е отцепен, а на място има един противопожарен автомобил и полицейски екип.

В града няма паника и страх, заяви още Стефка Иванова.

Причините за взрива ще бъдат установени, след като премине законоустановеният срок от 72 часа след последната експлозия и разследващ екип влезе в склада.

Пожарът е избухнал в частен склад за съхранение на боеприпаси. Това е станало около 3:30 часа вчера сутринта. Обектът се намира в местността „Чобан дере“ край Карнобат, съобщи говорителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева.

След подадения сигнал към мястото на инцидента се е отправил един противопожарен автомобил с двама огнеборци. Те са пресрещнати от двама пазачи, които заявили, че в района има и други складове за съхранение на боеприпаси.  Междувременно от обекта, обезопасен със стабилна ограда и отдалечен от другите три склада с боеприпаси, започнали да се чуват гърмежи. Последният от тях е бил около 5:00 часа тази сутрин.

Районът своевременно е отцепен от полицейски служители на Районно управление „Полиция“ – Карнобат, които са констатирали, че от пожара няма пострадали хора и не са засегнати други постройки.

Противопожарни екипи от Карнбат и противопожарен автомобил с дрон за оглед, изпратен от Ямбол а владеи пжара.

Снимка: БГНЕС