Втора Тунджанска механизирана бригада отбеляза 24 години от създаването си

БТА

Втора Тунджанска механизирана бригада в Стара Загора отбеляза 24 години от създаването си с тържествен строй. Честване започна с полагане на венец пред Паметника на загиналите в сражението при Пирот през 1885 г.

Командирът на бригадата – ген. Христов, изказа дълбока признателност към труда и отговорността, с която изпълняват дълга си към род и Родина военнослужещите и цивилните служители. „През изминалите 24 години доказахме, че сме едно от елитните формирования на Сухопътни войски. И днес, в този несигурен свят, тунджанци сме на своя пост. Продължаваме с чест и достойнство да изпълняваме своя дълг. Показваме, че Българската армия е един от стожерите на сигурността на Република България. Благодаря на всички вас за усърдната работа. Все така с решителност и чест да посрещаме идните дни. Честит празник, да живее България!“, каза в словото си той. От думите му стана известно, че предстои откриване на параклиса, който се намира във ВФ 24150 „Св. Вмчк. Георги Победоносец“, обърна се към военослужещите командирът на бригадата – бригаден генерал Станимир Христов.

В празничния ден военнослужещи бяха наградени с предметни награди, грамоти и благодарствени адреси, а негово високопреподобие архимандрит Богослов отслужи празничен водосвет за здраве.