Всяка седмица полицейска операция в малките населени места

Продължават ежеседмичните операции по противодействие на престъпността и опазване на обществения ред в малките населени места в област Сливен и пред новата 2020 година. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Сливен.

Мобилните екипи продължават да работят с кметовете и кметските наместници за запазване на постигнатите добри резултати по отношение подобряване средата на сигурност и обществения ред. За месец януари са планирани срещи на ръководния състав на ОДМВР-Сливен в малките населени места на общините Сливен, Котел и Нова Загора по график:

На 09.01.2020г. срещи в селата Мокрен, Пъдарево и Седларево от община Котел.

На 09.01.2020г. срещи в селата Бяла, Градско и Новачево от община Сливен.

На 23.01.2020г. срещу в селата Медвен, Катунище и Градец в община Котел.

На 23.01.2020г. срещу в селата Камено, Научен и Съдиево от община Нова Загора.

Разкрито е едно престъпление и са установени 43 нарушения в хода на операция, осъществена от участъци „Запад“ и „Петолъчка“ при РУ-Сливен. Акцията е ежеседмична и се провежда на територията на  вилната зона на град Сливен и селата от общината. В хода на операцията е задържан  извършител на кражба на телевизор от вила в местността „Дюлева река“. Откраднатата вещ е върната на собственика. Повдигнато е обвинение на задържания 28-годишен криминално проявен мъж от град Сливен. По време на операцията са констатирани 43 нарушения на Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и Наредбата за обществения ред на територията на община Сливен. Извършени са проверки на 142 лица и 102 автомобила и превозни средства с животинска тяга. Осъществен е контрол на лица, склонни към извършване на противообществени прояви.

Както през изминалата 2019 година, така и през новата 2020 в ОДМВР-Сливен е създадена организация за осигуряване на полицейско присъствие в малките населени места и осъществяване на специализирани операции по противодействие на престъпленията срещу личността и собствеността, по отношение пътната безопасност и по линия „Наркотици“ и „Акцизи“.