Всеки петък – семейна вечер в кукления театър

От началото на октомври Държавен куклен театър Сливен предоставя нова възможност за почитателите на кукленото изкуство. Освен в неделя сутрин, представленията ще се играят и всеки петък от 18:00. Тази инициатива цели да осигури ново пространство за различен тип преживяване за цялото семейство като разнообрази вечерта им след работа с възможност за среща с културни събития, насочени към малки и големи.

Тази седмица ще се играе представлението „Красавицата и Звяра” по класическата френска приказка с режисьор Александър Бетов. Тя отдавна е придобила световна известност като основа за множество игрални филми, мюзикъли, сценични и анимационни адаптации. Това е историята за красивата девойка Белла,която, за да спаси стария си баща, попада под властта на един Звяр. Въпреки ужасния си външен вид, Звярът успява да спечели сърцето на невинното момиче и по този начин да се избави от тежко проклятие.

Способността на девойката да обича истински преобразява нещастието в щастие и коравосърдечието в истинска любов. Дали  е само една приказка? Един копнеж? Една надежда за промяна в свят, изпълващ се с все повече егоизъм и нетърпимост? Отговор на всички тези въпроси  търсят и авторите на изпълнената ни с въображение куклена постановка.

Повече информация за програмата на театъра може да намерите на сайта www.puppets-sliven.eu или във фейсбук страницата www.facebook.com/slivenpuppets

Спектаклите на театъра се играят при стриктно спазване на всички противоепидемични предписания.