Времето в Сливен тази седмица – дъжд, вятър и после слънце

С вятър от 24 m/s и температура от 6 градуса започна седмицата в Сливен след вчерашния порой. Времето ще продължи да е нестабилно през цялата седмица, като затопляне и лънце се очаква след средата й.

На фона на снега в Северна България и София от вчера, пролетта в Сливен устоя на студения атмосферен фронт.

Днес ще бъде облачно и дъждовно през целия ден, а валежите ще преобладават до 11 ч., след кратка обедна почивка, дъждът ще завали отново след 14 ч., но няма да бъде силен. Следобедното преваляване ще е съчетано с пробив на слънцето. Температурата днес ще дотигне максимум 10 градуса, но в по-късните следобедни часове.

Утре и в сяда ще е предимно слънчево, но със слаби превалявания – повече в сряда. Температурите ще достигнат 15 градуса, вятърът ще утихне.

Затоплянето ще прдължи в четвъртък и петък, като градусите се покачат до 18, а после и до 21. Ще бъде предимно слънчево с лека облачност в четвъртък.

Следващият уикенд – в Сливен пак ще ни очакват слънце, последвано от дъжд в неделя. Времето ще се опита да направи римейк на отминалия уикенд, но няма да се стигне до торкова ниски температури, а само да облаци и дъжд, които ще е точат чак до следващия вторник. 

Приятна седмица от екипа на Сливен нюз.

Използвани са данни на sinoptik.bg