Военната болница в Сливен се реорганизира да поеме пациенти със симптоми на коронавирус

Военната болница в Сливен се реорганизира да поеме при необходимост пациенти със симптоми на коронавирус. 45 лица, завърнали се от Италия, са под домашна карантина, съобщава bTV.

Отделението по хирургия ще бъда разделено на две, за да продължат плановите операции, но ще има отделен вход към инфекциозно отделение.

Планът за реакция включва затваряне на Отделението по реанимация, за да поеме евентуалните усложнения при случаи на коронавирус.

„Имаме инструкция за действие на при възникнала криза заради евентуалното хоспитализиране на хора със симптоми на коронавирусна инфекция. Заедно с колегите от регионална здравна инспекция и областна болница сме създали организация за евентуално възникнала криза в града. Освен инфекциозното отделение, което разполага с 10 легла, ще бъде трансформирано Отделението по хирургия с допълнителни 20 легла, ще са предадени към инфекциозно.“, заяви полк. д-р Илиян Комитов, началник на МБАЛ-Сливен към ВМА.

Всички завърнали се от Китай са преминали 14-дневна карантина и нямат никакви симптоми на коронавирусна инфекция, заяви д-р Даниела Калева, директор на РЗИ-Сливен.