Военна прокуратура-Сливен с първи подробности за катастрофата с военен камион

От Военната прокуратура в Сливен обясниха, че теренът, по който се е в движел тежкотоварният автомобил, бил много лош.  Преди катастрофата военнослужещите са хванали група от 35 мигранти, за които се предполага, че са афганистански граждани.

По три версии работят разследващите катастрофата, съобщи полк. Христо Тинев – военно-окръжен прокурор на Сливен.

Първо разследващите ще констатират дали има виновно поведение на водача, второ – евентуална техническа неизправност на автомобила. Третата версия е агресивно и неправомерно поведение от страна на задържаните мигранти, което да е довело до инцидента, за което няма данни, подчерта той.

Предстои днес да бъде извършен допълнителен оглед на местопроизшествието, ще бъдат разпитани свидетели, ще бъдат назначени съдебно-медицинска и автотехническа експертизи. Ще бъде извършена аутопсия на починалите. Авариралият камион ще бъде изтеглен и ще бъде извършен оглед.

Състоянието на пострадалите при катастрофата вчера с военен камион е стабилно. Общо 17 души са преминали за преглед през УМБАЛ – Бургас, от тях шестима остават в болница – четирима чужди граждани и двама български военни.

Военните са хоспитализирани в неврохирургия с мозъчно сътресение и травма на гръдния кош.

От 15-те афганистански граждани, един е приет във Второ хирургично отделение с контузия на гръден кош, трима от тях са хоспитализирани в неврохирургия с травми на гръбначния стълб. Това съобщи за bTV заместник-директорът на УМБАЛ-Бургас Светослав Тодоров, който успокои, че няма опасност за живота на нито един от тях.

След няколко дни предстои дехоспитализация. Предстоят допълнителни изследвания, които ще се проведат днес, очакват се и резултатите от пробите за алкохол и наркотици.

Припомняме, че вчера следобед камион, превозващ група от 35 нелегални мигранти, се обърна в канавката. Двама души от групата мигранти загинаха.

Снимка: www.novini.bg