Внедриха авангардна технология за пречистване на въздуха в градския транспорт в Сливен

Първото публично транспортно средство в България с функциониращ UVC рециркулатор за въздух е вече факт. В Сливен, общинското дружество „Пътнически превози“, експериментално оборудва тролейбус от линия 201(ж.п.гара –център), с модерното технологично устройство за предпазване на пътниците от вируса на Ковид-19.

Бактерицидният облъчвател е модел  UVFAIR 36 и се произвежда в гр.Сливен от  сдружението от фирми „ЕЛЛ Данев, Божилов и сие“ООД и „Ем Ай Ти Ес Технолоджис“ ООД.

UVC рециркулаторът е от „затворен тип“ и не оказва вредни ефекти върху пътниците. Предназначен е за безозоново обеззаразяване на въздуха с UVC бактерицидно лъчение  в затворени пространства  с висока степен на риск от разпространение   на заболявания , предаващи се по въздушно-капков път.Уредът унищожава 99.9 % от вируса на Ковид-19 и е също така с антибактериално действие. Ефикасността на рециркулатора е потвърдена  от Националния център по заразни и паразитни болести и от лаборатория „Вирусология“при Биологическия факултет на СУ“Св.Св. Кл. Охридски“.

Производителят е един от пионерите на българския и европейския пазар в доставката на подобен тип рециркулатори. С уреди UVFAIR са оборудвани редица обществени институции и корпоративни структури, сред които ОД на МВР Сливен, МБАЛ“Хаджи Димитър“ и др.

След изтичане на експерименталния период ръководството на „Пътнически превози“-Сливен ЕООД  и ръководството на общината ще вземат решение за  възможностите за оборудване и на други транспортни средства и помещения от инфраструктурата на общината и общинските фирми.

Обществени организации, корпоративни структури, транспортни фирми, ресторанти и хотели могат да отправят запитване за диставка на UVC рециркулатори към „Ем Ай Ти Ес Технолоджис“ ООД на тел: 029801059 или по имейл: office@mitsbg.com