Виктор Друмев от ОУ „Иван Селимински“, Сливен е финалист в Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee

Виктор Димов продължава в националния финал на състезанието. Калоят Вълчев постигна участите в Регионалиня кърг. И двамата са възпитаници на ОУ "Иван Селимински""

Виктор Друмев от Сливен е сред тридесетте финалисти от цялата страна, който ще участва в заключителния етап на Тринадесетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, който ще се проведе на 22 април в София. Той спечели Регионалният кърг на състезанието, което се проведе на 25 март в Сливен.

Над 4200 ученици от цялата страна участват в тринадесеттото издание на състезанието.

Виктор Димов е от 5 г. клас на ОУ „Иван Селимински“. Освен него изключително добро представяне и класиране на Регионалния кръг постигна и Калоян Вълчев от 6 г. 

Шампионите положиха огромни усилия и доказаха, че старанието и състезателният дух винаги водят до отлични резултати. Всички те се състезаваха за Голямата награда – летен лагер, по време на който да учат и се забавляват заедно, докато общуват помежду си на английски език. Летният езиков лагер Spelling Bee ще събере на едно място ученици от цяла България, които споделят не само любовта към английския език, но и мотивацията да учат нови неща и да се развиват.

Правописните двубои (на английски „spelling bees“) са американски състезания, в които участниците трябва да изговорят буква по буква думи на английски език. Състезателният елемент е много силен мотиватор за участниците, а емоцията е несравнима. Изучаването на чужд език е едно от най-полезните занимания за ума. По този начин тренираме мозъка по-бързо да мисли, да бъде гъвкав и да учи по-лесно. Системното учене подобрява вниманието и концентрацията, паметта и уменията за решаване на проблеми в различни области. Убедени сме, че нашите шампиони ще продължават да развиват потенциала си и ще бъдат пример за успешни млади хора и личности.