Веселин Марешки: Няма алтернатива в новия парламент

Лидерът на ВОЛЯ благодари на всички, които го подкрепиха и подчерта, че явно още не е дошло времето за професионализма, почтеността и прагматичността в политиката. Той е категоричен, че остава анти-системен политик.

„Благодаря на всички членове и симпатизанти на ВОЛЯ, както и на коалиционните ни партньори, на всички българи,  които ни подкрепиха на вчерашните избори! Знам, че работихте всеотдайно за каузата в България хората да живеят по-богато и по-щастливо, да не бъдат повече ограбвани и лъгани.

Резултатът  обаче показва, че тези, които искат това да се случи, все още са малко. Явно ще трябва да минат още години, за да паднат още политически маски и да дойде времето на прагматичните родолюбци.

Направихме позитивна и отличаваща се кампания. Няма българин, до когото да не достигнаха нашите основни мерки в програмата. Очевидно, мотивът за гласуване на хората е бил друг – не повишаването на стандарта на живот в страната, не спирането на грабежите, а желанието да накажат някого. Хората гласуваха „срещу”, а не „за”.  Но алтернативата я няма в новоизбрания парламент. Затова започваме битката отначало. Всички избрани, по един или друг начин, открито или задкулисно, са обслужвали статуквото и системата. Това е волята на народа. Каквото си е избрал, това ще бъде. Ние ще продължим да отстояваме нашата кауза, защото сме убедени, че сме прави и че носим друг стил в политиката, който е много по-добър за българите и страната”, каза лидерът на ВОЛЯ.

В партията ще направят нужния анализ на резултатите и ще решат как да продължат напред.