21.2 C
Сливен
събота, 22 юни 2024
- Рекламирай тук -
начало България и света Политика Валери Симеонов за протеста: Планетата на маймуните от жълтите павета

Валери Симеонов за протеста: Планетата на маймуните от жълтите павета

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че партията му е категорично против освобождаването на правосъдния министър Данаил Кирилов от поста и няма да подкрепи оставката.

Пред агенция „Фокус“ Симеонов коментира: „Няма никакъв мотив за отстраняването на Данаил Кирилов от поста правосъден министър. Освобождаването му ще е извършено под натиска на оредялата тълпа властолюбци от жълтите плочки“.

„Това е човек абсолютно почтен, който не може да бъде обвинен в никакво пристрастие или лобизъм, камо ли за корупция да говорим. Това е човек, който си върши работата съвестно и за мен, и за нас от НФСБ е непонятно как може да бъде освободен, или както по български вече можем да си го кажем „оставчен“, един министър, който си върши работата. За да се отстрани един човек от някакъв административен или политически, или в случая министерски пост, трябва да има причина за неговото отстраняване. Не може причината да бъде еди кой си не го харесвал, пък този еди кой си е от службогонците, които се борят сега за получаване на власт не по законен начин през избори, а през натиск от улицата“, каза Симеонов.

Според Симеонов няма никаква връзка между оставката на правосъдния министър и проекта за нова Конституция.

„Както е тръгнало, ще разрушим държавата, за да угаждаме на планетата на маймуните от жълтите плочки. Не, благодаря. Няма нужда!“, каза той.

Симеонов уточни, че не е разговарял с премиера, но въпросът ще бъде обсъждан на коалиционен съвет следващата седмица.