Вдигнаха колата на онкоболен, спрял за преглед в болница

„Паяк“ вдигна колата на онкоболен човек, спрял за преглед в болница. Потърпевшите Росен Дешев и неговата съпруга Теменужка Симеонова били паркирали с изряден стикер на място за инвалиди пред „Пирогов“. Жената завела мъжа си на преглед, но на излизане от болницата от колата им нямало и следа. В последствие се оказало, че е вдигната от „паяк“, а причината била, че патрулиращите полицаи не успели да видят добре номера на стикера, който е бил поставен на предното стъкло.

Въпреки че на наказателния паркинг станало ясно, че човекът е с увреждане и е с изряден стикер, бил принуден да плати разходите за репатрака.

„Казаха ми, че стикерът е бил сложен по-надолу на стъклото и не са се виждали номерата и валидността“, разказа Теменужка Симеонова пред Нова телевизия.

„Не ни глобиха, защото казаха, че не сме в нарушение. Платихме обаче за репатрирането и за престоя на наказателния паркинг“, допълни тя.

„Автомобилът е бил принудително преместен на специализиран паркинг, тъй като полицаите са установили, че не се вижда валидността на стикера“, заяви Румен Добрев, началник на отдел „Принудително преместване“ в Столична община.