Възстановено е електрозахранването на пет сливенски села, нарушено от бурен вятър, достигащ 90 км/ч

Възстановено е електроподаването към сливенски села, нарушено от силния вятър на 19 септември. Това каза за БТА инж. Снежана Кънева от общинския отдел „Сигурност и управление при кризи“. Поривите на вятъра са стигнали 80-90 км/ч. Без ток за няколко часа са останали жителите на селата Желю войвода, Камен, Блатец, Драгоданово и Младово. Екипите на електропреносното дружество са имали трудности, защото са работили с вишки и това е представлявало риск за аварийните групи.

Екипите на общинския отдел продължават да остраняват щети, причинени от вятъра. В населените места има поражения като паднали керемиди, съборени ламарини на покриви. В града има множество пречупени клони и суховършия, съборени ограждения на обекти.

В последните години сме постигнали добър баланс и се справяме в извънредни ситуации, коментира инж. Кънева. Кметовете действат много адекватно, заедно с полицията и служителите на горското стопанство.

От полицията съобщиха, че екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението“ вчера са оказали техническа помощ при отстраняване на паднали дървета и клони в селата Крушаре и Стоил войвода, град Шивачево, на пътя Сливен – местност Карандила.

Източник:БТА