Възраждане Сливен: Работим за нашето бъдеще – децата ни

Динко Ганчев - кандидат за общински съветник от Партия"Възраждане"

Откакто създадохме структурата на Възраждане в Сливен преди почти 3 години, ние непрестанно работим за подобряване качеството на живот на жителите в Община Сливен. С нашият екип подготвихме няколко значителни проекта, с които градът ни ще стане едно по-привлекателно място за живеене. Част от тях са изграждането на голям паркинг непосредствено до МБАЛ Иван Селимински, който да е безплатен за
пациентите на болницата; създаване на депо за отпадъци, което ще реши проблема с незаконните сметища; пускане на нова автобусна линия, която ще улесни достъпа на жителите от кварталите Ново Село, Република и Кольо Фичето до областната болница, автогара и ЖП гара; създаване на общински предприятия, което ще доведе до по-ефективно управление на нашите пари.

Друг проблем по който ще работим в следващия общински съвет и засяга семействата с малки деца е недостига на детски площадки, както в централната част на града, така и в някои от големите квартали. Родители се свързаха с нас и алармираха, че децата им играят по улиците и паркингите, понеже най-близката детска площадка е на десетки минути път, а голяма част от вече съществуващите такива, не се поддържат и са опасни за експлоатирането им. Също така според член 5 от НАРЕДБА № 1 от 12 януари 2009 Г. за условията и реда за устройството и безопасността н плошадките за игра, издадена от министъра на регионалното развитие и благоустройството, министъра на вътрешните работи и председателя на Държавната агенция за закрила на детето, на всяка открита площадка за игра се осигурява възможност най-малко 50 на сто от заниманията да са достъпни и за ползватели с увреждания. За съжаление тази наредба не се спазва, а това води до дискриминация на един не малък процент от децата.

На много площадки липсват задължителните, по закон, информационни табели, както и заграждения с минимална височина от 1 метър. Това е предпоставка за възникване на инциденти с нашите деца, тъй като често ставаме свидетели как велосипедисти или безпризорни кучета минават през зоната за игра.

Ако бъда избран за общински съветник, самият аз, като баща на две деца, съм заинтересован да работя, и ще работя за изграждането на детски площадки там където няма такива. Също така ще следя за редовното им инспектиране, поддържане и привеждането им в съответствие с изискванията за безопасност.

Динко Ганчев е на 40 години. Семеен с две деца. Има техническо образование. Работил е като управител в големи туристически обекти по българското черноморие. От 6 години има собствен бизнес в сферата на услугите и строителството. Успоредно с това се усъвършенства, като следва в Технически университет със специалност „ Мениджмънт в туризма“.