Възрастни хора бяха обгазени при пожар в новозагорското село Дядово

новини Сливен

Възрастни хора бяха обгазени при пожар в новозагорското село Дядово, съобщиха от пресцентъра на областната полиция в Сливен. Двамата пострадали – мъж на 74 години и 69-годишна жена, се опитвали да загасят пожар, възникнал в стая на къща, като вдишали дим и газове.

Сигналът за произшествието е получен на 29 септември в 0:57 часа. Пожарът е потушен от един екип на местната противопожарна служба. Двамата са откарани в болнично заведение в град Сливен без опасност за живота. Унищожени са мебели, опушени са стени и покъщнина. Спасена е сградата. Причината за пожара е късо съединение в разклонител.

Общо 34 сигнала за произшествия са постъпили в областната полиция в дните от 29 септември до 2 октомври. Небрежност при боравене с открит огън е причината за възникване на пожар в сухи треви, храсти, овощни градини и лозови масиви в землището на село Николаево на 1 октомври. Пострадали няма. Унищожени са 150 декара овощни градини и 100 декара лозови масиви. На 1 октомври, около 16:00 часа, е получен сигнал в службата в Твърдица за пожар в частен имот в село Сърцево. Пожарът се е разраснал и нанесъл щети на базова станция на мобилен оператор. Унищожени са още 17 пчелни кошери. Причините за пожара са в процес на установяване.