Васил Стоянов: Качеството на образованието пада все по-ниско и това е заради тотално сгрешената политика в сектора

Основната ни цел в образованието е да имаме образовани, знаещи и можещи български граждани, които обичат родината и са готови ефективно да участват в пазара на труда и в обществения живот.

Образованието е в основата на всичко! Няма как да имаме здрава нация и силна икономика, ако не заложим на образование със силен възпитателен ефект и професионална подготовка за всички сфери на живота.

Образователната система трябва да е в синхрон с нуждите на бизнеса и да има планиране за години напред. Така ще се спомогне и за оставане на повече хора по родните им места, защото обезлюдяването на цели региони в момента е един от най-големите ни проблеми.

Ако някой ви каже, че този проблем може да се реши с магическа пръчица за 1 година – ЛЪЖЕ ВИ! Необходимо е време и политическа воля, за да се промени този модел, който управляващите ни наложиха в последните 12 години. В момента, чрез така наречените делегирани бюджети парите следват ученика и всички виждаме до какво води този метод…

Година след година качеството на образованието пада все по-ниско и това е заради тотално сгрешената политика в сектора, а не по вина на учениците или учителите.
Едно от най-омразните поне за мен неща от последните години е премахването на знакови произведения от учебниците, както и тоталния опит за подмяна на историята ни. На това трябва да се сложи край!

Ще ви маркирам и някои от основните стъпки в нашата програма, които впрочем ПГ на БСП за България е предлагала по време на 44-я парламент, но управляващите си останаха с широко затворени очи и не пожелаха да ни чуят.
Но съм сигурен, че вас ще Ви чуят на 4 април!

  • Устойчиво повишаване на средствата за образование и наука с минимален праг от 5% спрямо БВП
  • Един учебник по предмет за всеки клас в цялата страна
  • Премахване на делегираните бюджети
  • Пълен преглед на учебните програми и учебното съдържание
  • Безплатни учебници за всички ученици от 1 до 12 клас
  • Безплатни детски градини и ясла

На 4.04 подкрепете БСП с #номер4
Преференцията за мен е 106

https://www.facebook.com/incessantforce/posts/10220467398343997