Васил Божков прехвърля мажоритарния дял акции в „Левски“ на Бойко Борисов. Той отказа

Премиерът Бойко Борисов отказа да приеме изпратените до него от страна на Васил Божков документи за прехвърлянето на акциите на синия футболен клуб.

Финансовият благодетел на гранда Левски Васил Божков по-рано днес официално обяви името на новия собственик на мажоритарния дял акции на клуба. Според „Нове Холдинг“, акциите ще бъдат прехвърлени на премиера Бойко Борисов.

Акциите на Левски, дадени от Васил Божков, бяха занесени в Министерски съвет от… Сашо Диков! Той обяви: „Нося документите, акциите на Левски. Взех ги преди 20 минути пред „Александър Невски“. Даде ми ги човек, който очевидно е имал задача да ми ги предаде.

„Вчера ми се обади г-н Божков от Дубай. Аз се разхождах с дъщеря ми. Попита ме може ли да ги предам на Борисов. Аз му казах, че щом сме патриоти, ще го направя. Идвам сега тук по каналния ред. Дано Бойко Борисов се съгласи да ме приеме. Аз съм просто един куриер. Помагам.“, това обяви Диков пред медиите. 

Той обаче не бе приет от Борисов. Посрещна го Севдалина Арнаудова – шеф на пресцентъра на Министерски съвет.

„Вие нямате предварителна уговорка с Борисов. Отказвам да бъда куриер между вас и премиера. Това е унизителен за феновете на Левски начин. Без да разбирам от спорт. Начинът е обиден. Не е сериозно тези документи да се изпращат през вас или когото и да било. Може да ги занесете на друго място. Премиерът отказва да приеме тези акции“, каза Севдалина Арнаудова.

Сашо Диков ще занесе акциите на Левски на изпълнителния директор на „сините“ – Павел Колев, съобщава „Евроком“.

Журналистът ще ги занесе до офиса на клуба в 12:00 часа.

От „Нове Холдинг“ разпространиха съобщение, в което се казва, че „След обсъждане на ситуацията и разглеждане на възможностите за оцеляване на ПФК „Левски“, настоящият собственик на мажоритарния пакет акции г-н Георги Попов и г-н Васил Божков заявяват следното:

„Клубът отново е в изключително тежко финансово състояние, породено от умишленото и незаконно унищожаване на компаниите, осигуряващи издръжката му. Затова прехвърляме акциите на отговорника за погубването на „Левски“, който неведнъж е заявявал своята готовност да се „погрижи“ за отбора и да го спаси при смяна на собствеността му – г-н Бойко Борисов.