Васил Божков: Чувствам се застрашен за живота си

Снимка: БГНЕС

Аз се чувствам застрашен за живота си. Ако се върна сигурно ще ме арестуват веднага. Това са репресии. Това заяви Васил Божков в разговор по телефона пред bTV, цитирани от News.bg

Бизнесменът подчерта, че не е в България и към момента не смята да се връща. Не бил в Сърбия, но се намира на Балканите. Той обясни, че е заминал по работа в чужбина, не се укрива, но ще остане там.

Мислех да се върна когато ме повикат, но след вчерашните изявления на главния прокурор се чувствам застрашен, подчерта той.

Васил Божков бе категоричен, че до момента никой от прокуратурата не се е опитвал да се свърже с него.

Във връзка с вчерашната акция той обясни, че са претърсени 13 офиса и жена му е била арестувана, но към момента той няма актуална информация дали тя е пусната или е в ареста. До този момент нямало други засегнати членове на неговото семейство.

По отношение на обвиненията отправени към него, Божков заяви, че никога на никой не е правил опит за подкуп.

Той обясни, че е акционер в компании и не трябвало само той да понесе отговорност. Според него не трябвало да се бърка Търговския закон с наказателното право.

Божков е на мнение, че главният прокурор трябвало да търси престъпниците на по-високи позиции в Комисията по хазарта.

Той е категоричен, че си е платил всички данъци и не дължи нищо. По думите му няма какво да открият в офисите и дома му.

За съдбата на футболния клуб „Левски“ той уточни, че не знае каква ще е тя. Божков подчерта, че не е подбуждал феновете да правят протести, просто ги е информирал, че ако спрат Лотарията няма да може да издържа клуба.

Не знам от какво се притеснява държавата. От протести ли, запита Божков.

Припомняме, че вчера Специализираната прокуратура и МВР влязоха в офисите на фирми, свързани с Божков, както и на адреси, обитавани от него.

Веднага след това бизнесменът заяви, че не знае да го издирват и че никой не му се е обаждал.

Малко по-късно стана ясно и, че е издадена европейска заповед за ареста на Божков, както и че са му повдигнати 7 обвинения.

От „Нове Холдинг“ излязоха с позиция, че никой не е получил документи за обвиненията срещу Васил Божков.