Ваня Колева: Твърдица има потенциал за туризъм. Новите условия са шанс за това

Днес, под мотото с „ Грижа за хората” се проведе среща на водача на листата на Коалиция БСП за България  – Атанас  Зафиров с жители на община Твърдица. Срещата премина на открито, спазване на епидемиологичните мерки, като  основен акцент на дискусията бе темата за здравеопазването.

Проблемите в здравната сферата и приоритетите в предизборната платформа на БСП, бяха разяснени от кандидатът  за народен представител  д-р Събина Петканска, която се ангажира да работи за по- достъпно здравеопазване, което е основен проблем за малките общини.

С кандидата от град Твърдица – Ваня Колева, бяха дискутирани теми от регионален характер. Присъстващи изразиха съжаление за пропуснатите ползи и възможности на общината да се развива в сферата на туризма. Природните дадености и потенциалът на в. Чумерна, които са предпоставка за реализиране на дейности в този сектор , вече години наред са неизползваеми. Ваня Колева отбеляза, че условията на световна пандемия, много туристически дестинации, най-вече чуждестранни ще отпаднат, което би дало шанс за развитие на вътрешния туризъм. „Въпрос на желание и инициативност от страна и на управляващите и на местно, и на национално ниво е  развитието на туристическата индустрия в нашата община“ сподели с присъстващите Ваня Колева.

Обсъждаха се и други наболели местни проблеми, като многократно завишените цени на обществените поръчки. Проектът за водоснабдяване и канализация на с. Сборище, бе посочен от присъстващите като типичен за източване на европейски.

„ГЕРБ са абдикирали от проблемите на малките общини! Ние не делим проблемите и общините на малки и големи –  хората очакват решения с грижа за тях“ “ заяви на срещата Атанас Зафиров.