Вандали захвърлиха фигура на пресичащо дете в дере, общината в Стара Загора я възстановява

Фигурите на пресичащи деца в Стара Загора, които сигнализираха на шофьорите да бъдат внимателни на кръстовища преди учиища, ще бъдат върнати на местата си. Само 24 часа след поставянето им, една от тях беше премахната и захвърлена в дере.

Преди дни в Стара Загора бяха поставени фигури на момче с топка и момиче с домашен любимец, с размер колкото второкласник,  до пешеходни пътеки при две от големите основни училища в Стара Загора – Второ ОУ „П. Р. Славейков“ и Пето ОУ „Митьо Станев“.

БТА

Дарението на Община Стара Загора направи общинският съветник и член на СНЦ „Аз съм бъдещето. Пази ме!“ Бояна Манова, а целта им е да се повиши вниманието на шофьорите, както и да напомни на подрастващите да използват пешеходните пътеки.

„По повод своя 30-годишен юбилей, отказах подаръци от приятелите ми и ги помолих да реализираме тази моя отдавнашна мечта. Всички откликнаха много добре на идеята и успяхме да я реализираме като специалното на тези фигури е и това, че те са направени по калъпи от внуците на собственика на фирмата-производител и са нарисувани от иконописец.“ 

В неделя обаче старозагорецът Антон Лазаров попада на ето тази картина в канал в квартал Кольо Ганчев.

Спомних си,че съм виждал куклата някъде, за това направих и пост във Facebook, а по-късно видях, че е оставено и име на дарителя, разказва Лазаров. „Бързо успях да се свържа с общината и с дарителя и куклата е вече върната“.