Валят звезди! Намислете си желание!

Снимка: ThinkStock

Намислете си желание, започна едно от най-красивите космически събития за годината – метеорният поток Персеиди! Тази година той ще продължи повече от месец – от 14-ти юли до 24-ти август, пише Edna.bg

Потокът е популярен заради голямата си активност и разнообразие от гледки. В пиковите си моменти може да има 100 метеорита на час, които да озаряват нощното небе.

Повечето метеорити обикновено са малки и се виждат като тънки светли ивици за няколко секунди. Персеиди обаче е известен и с по-големите си метеори, които могат да предоставят впечатляващи гледки. 

Очаква се пикът на потока да бъде около средата на август. Дори и преди това обаче могат да се очакват десетки метеорити на час.

Метеоритите на Персеиди всъщност не идват от съзвездието Персей. Потокът е наречен така, защото от гледна точка на Земята изглежда, че метеорите „идват“ от това съзвездие. Те са останки от опашката на кометата 109P/Swift-Tuttle, която обикаля Слънцето веднъж на 133 години, като за последно направи това през 1992 г. Затова през следващите години интензивността на потока постепенно ще отслабва, докато кометата не направи ново преминаване.

НАСА отбелязва, че Персеиди се наблюдават най-добре от северното полукълбо часовете преди изгрева. Възможно е да има и метеорити още от 22 часа, но обикновено по-голямата интензивност е по-късно.

Ето как да помогнете на желанията си да се сбъднат, когато видите падаща звезда:

Мнозина вярват, че сбъдването на желанието е възможно само когато звездата падне. Всъщност това е един от най-добрите начини да се сбъдне. На пръв поглед всичко изглежда много лесно, но всъщност не е толкова лесно да успеете да кажете желанието си за краткото време при падането на звездата.

Най-важното правило е да изразявате правилно желанията си. Може да формулирате желанието си предварително и тогава, без да се колебаете, ще го отправите категорично в подходящия момент, така че да се сбъдне.

И така, най-лесният начин да си пожелаете нещо е да видите падаща звезда и да имате времето да го кажете в момента, когато в небето се вижда светлинната пътека. Ако можете да направите това, смятайте, че мечтата ви е сбъдната.

Но какво, ако нямате време да изречете мечтата си? В този случай не бива да се отказвате, защото има още няколко начина да превърнете мечтите си в реалност.

Визуализацията също може да помогне за сбъдването на мечтите ви. Ако сте видяли падаща звезда, но не сте успели да изкажете искането си навреме, няма нужда да се разстройвате. Достатъчно е да затворите очи и отново да възпроизведете видяното падане. И точно в този момент можете да изкажете целите си. Смята се, че този метод също е ефективен, защото освен че виждате звезда, вие веднага я възпроизвеждате в съзнанието си, като по този начин увеличавате силата на посланието си към Вселената. 

Ако не се справяте много добре с визуализацията, можете да използвате друг метод. Но за разлика от предишните, той е малко бавен във времето. За да не мислите за вашето желание по време на звездното падане, достатъчно е да кажете кратката дума „ЗНАМ“. Това е много лесно да се направи, тъй като целият процес отнема само няколко секунди. И така през цялата година можете да гледате към небето и в точното време да произнасяте заветната дума. След това изчакайте новогодишната нощ и по време на тържеството излезте на улицата, погледнете към небето и изкажете с цялата си отговорност толкова желания, колкото пъти сте успели да изречете думата „ЗНАМ“ тази година.

Разбира се, този метод не е толкова бърз, колкото предишните. Но за разлика от останалите, вие ще имате възможност внимателно да се подготвите и обмислите добре всичките си желания. Някои хора препоръчват да направите специален списък с вашите цели, тъй като се смята, че когато държим писалка, ние поставяме пръстите си в специална мудра (символичен и ритуален жест в индуизма и будизма), която има за цел да достави всичко замислено по предназначение.

Някои хора се страхуват да комбинират няколко техники наведнъж, защото смятат, че едната може да навреди на другата. Но ако направите всичко правилно, ефектът ще бъде много по-силен. Важно е само да се спазват основните закони на Вселената, които винаги работят. Не се страхувайте да мечтаете, радвайте се дори на сбъдването на най-малката мечта!