„Ваканция! Как да се предпазим на пътя?“

По традиция дни преди началото на лятната ваканция, служители от „Пътна полиция“ –Котел и „Детска педагогическа стая“ проведоха срещи с деца и ученици от общинските детски градини и училища. Изнесените беседи бяха част от кампанията на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, посветена на 29 юни – Национален ден на безопасността на движението. Основната тема на срещите беше: „Как да се предпазим на пътя“, но благодарение на тях, децата успяха да се докоснат до истински служител на реда и поне за малко да се почувства част от полицейските сили.

От 27 юни до днес, включително служителите на „Пътна полиция“ и „Детска педагогическа стая“ посетиха СУ „Георги Ст. Раковски“ – гр. Котел, ОУ „Кап. Петър Параков“, с. Градец и детските градини „Дъга“-Котел и „Слънчо“-Ябланово. На децата беше показано как да се пазят, когато пресичат пътното платно, а чрез различни симулации бяха представени и задълженията, които трябва да спазват пътниците, пешеходците, велосипедистите и ползвателите на електрически тротинетки.

Инспектор Христо Боризанов от местната „Пътна полиция“ демонстрира на децата  особеностите на полицейската униформа и най-важните полицейски атрибути – полицейска стоп-палка, светлоотразителна жилетка и др., а те от своя страна показаха знания и трайни пешеходни навици, научени на учебните си площадки, поставени от Община Котел за тази цел.