В Ямбол се проведе междуградски детски футболен турнир, посветен на празника на града – Свети Дух

Въпреки неблагоприятното време, в Ямбол се проведе футболен турнир за деца родени до 2012 година, посветен на празника на града – Свети дух. Мероприятието се състоя на спортен комплекс „Ямбол – 1915“ и беше организирано от Община Ямбол, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Общинския съвет по наркотични вещества – Превантивно- информационен център.

В турнира взеха участие 5 отбора от градовете Ямбол, Сливен, Бургас и Стара Загора.

На събитието присъства областният управител на Ямбол Васил Александров, заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов, председателят на футболен клуб „Тунджа – 1915“ Димитър Димитров и други футболни деятели.

„Благодаря на всички, които присъстваха днес тук, както и на тези, които организираха така добре спортното събитие. Вярвам, че спортът е изключително важен за децата в ранната им възраст. Казвам и едно голямо „браво“ на родителите за това, че подкрепят своите деца и ги подтикват да отделят от времето си за такива активности,“ каза Енчо Керязов.

Първото място завоюва отборът на ДФК „Звездичка“ – Бургас. На втората позиция остана тимът на ФК „Сините камъни“ – Сливен, престижното трето място спечелиха домакините от ФК „Ямбол 1915“ – Ямбол. На четвърта и пета позиция се наредиха съответно отборите на ФК „Траяна“ – Стара Загора и ФК „Сливен“ – Сливен.

За най-добре представилите се състезатели бяха осигурени и индивидуални награди.

Най-добър вратар на турнира стана Стоян Дюлгеров от ФК „Сините камъни“ – Сливен.

За най-добър защитник бе избран Боян Нгуен от ФК „Траяна“ – Стара Загора.

В най-полезен играч се превърна Георги Генов от ДФК „Звездичка“ – Бургас.

Голмайстор на турнира стана Асен Славов от ФК „Ямбол – 1915“ със седем попадения.

Като най-атрактивен играч се прояви Денис Киров от състава на ФК „Сливен“.

Наградите бяха осигурени от Община Ямбол и Общински съвет по наркотичните вещества. Те бяха връчени от областния управител на Ямбол Васил Александров, заместник-кмета на община Ямбол Енчо Керязов, председателя на ФК „Ямбол 1915“ Димитър Димитров и други.