В Ямбол приключи кампанията за набиране на хуманитарна помощ за Турция и Сирия

В Ямбол приключи кампанията за набиране на хуманитарни средства в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия. Тя беше организирана по инициатива на общинското ръководство и продължи от 8 февруари до 16 февруари 2023 година.

Благотворителната кампания бе разпределена в два събирателни пункта – в сградата на Община Ямбол и в Комплекса за социални услуги за деца и възрастни в града.

Даренията включват одеяла, спални комплекти, завивки, чаршафи, дрехи, чорапи, обувки ботуши, палта, четки и пасти за зъби, палта, якета, памперси, мокри кърпи, кухненски кърпи и тоалетна хартия и детски играчки.

В инициативата се включиха много граждани, като стриктно беше спазвано правилото събраните дарения да бъдат нови и с етикети.

Първите 72 кашона с вещи и стоки от първа необходимост, събрани от кампанията, вече отпътуваха за Националната складова база на БЧК в с. Лозен. Транспортирането се осъществява от служители на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“. След това хуманитарната помощ ще бъде насочена към пострадалите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия.

Материални дарения са направили 69 индивидуални и корпоративни дарители, в т.ч. събрани в пунктовете, разкрити от община Ямбол. 18 дарители са предоставили финансови средства на стойност 1 790 лева в касата на БЧК – Ямбол.