В Ямбол обявиха националния конкурс „Моята Кукерландия – нарисувай ми кукер“

Започна приемането на творби в националния конкурс „Моята Кукерландия – нарисувай ми кукер“, съобщиха организаторите от най-голямото ямболско читалище „Съгласие 1862“. Творческата надпревара за деца е част от Международния маскараден фестивал „Кукерландия“, който тази година ще се състои от 23-и до 26 февруари.

Целта на конкурса е да провокира творческите изяви у децата и да възпитава в родолюбие и изучаване на народната обредност, част от която са маскарадните кукерски игри. Крайният срок за предаване на рисунките е 16 февруари. Това може да стане на място в читалището или по пощата на адрес: Ямбол 8600, ул. „Г. С. Раковски” №20, НЧ „Съгласие 1862“.

Могат да участват ученици от първи до осми клас от цялата страна, разделени в две възрастови групи. Рисувателната техника е по избор. Единственото изискване е творбите да бъдат на картон с формат 35 см на 50 см. Задължително е на гърба на рисунката да бъдат посочени име и фамилия на участника, институция, клас и телефон за връзка.

Призьорите в конкурса ще бъдат обявени на 23 февруари, когато е откриването на Международния маскараден фестивал „Кукерландия“. Отличените в различните възрастови групи ще получат награди от общините Ямбол и Тунджа.

БТА-Ямбол