В Сливен ще се проведе инициативата „Капачки за Бъдеще“

pixabay

На 16 октомври в Сливен, от 10:00 – 14:00 – LIDL – бул. Цар Симеон 37, ще се проведе инициативата „Капачки за Бъдеще“ за детска линейка.

Алуминиевите кенове са едни от най-екологичните опаковки за напитки, тъй като алуминият може да бъде рециклиран безкрайно много пъти и на 100%. При разделно събиране, рециклираните алуминиеви кенове могат да бъдат произведени отново само след 60 дни. Чрез участието в акциите на „Капачки за Бъдеще“, всеки ще може да допринесе не само за рециклирането на вложения алуминий, но и ще подкрепи една благородна и стойностна кауза.

За последните 4 години от неправителствената организация „Капачки за Бъдеще“ са дарили 22 кувьоза за 22 общински болници в страната. Закупена е медицинска апаратура за детски и неонатлани отделения за още 14 български лечебни заведения и са осигурени средства неонатална линейка със специално оборудване в помощ на най-малките пациенти от страната. Продължават с набиране на средства за втора неонатална линейка, като освен пластмасови капачки, вече ще могат да се предават и алуминиеви кенове. За събиране на алуминиеви кенове, всеки може да последва следните 3 стъпки:

  1. Да се увери, че кеновете са алуминиеви – това лесно може да се провери с магнит. Ако магнитът ги лови, значи не са от алуминий и не са подходящи
  2. Да ги смачка добре, с внимание към острите им ръбове, за да не се пореже
  3. Да следи за кампании за събиране на капачки и кенове в рамките на пролетните и есенни акции на „Капачки за Бъдеще“