В Сливен ще бъде открита изложбата „Неонови спомени” на Благовеста Желязкова

На 4 октомври от 18:00 ч. в галерия „Йордан Кювлиев” в Сливен ще бъде открита изложбата „Неонови спомени” на Благовеста Желязкова.

Благовеста Желязкова е родена на 9 април 1985 в Сливен. През 2004 завършва художествената гимназия в града. Тя продължава образованието си, като преминава през бакалавърската и магистърска степен на специалността „Стенопис” в НХА, София, а през 2015 защитава дисертационен труд.

„Неонови спомени” е първа самостоятелна изложба на художничката. В нея тя ще покаже серия от живописни творби, вдъхновени от неоновите реклами в публичното пространство от времето на социализма.

През годините Благовеста Желязкова се включва в различни творчески проекти и изложби като: Международно триенале на акварела „Духът на акварела” 2016; Международно биенале „Изкуството на миниатюрата”, Русе 2017; кураторска изложба „Младост” vol.2 в галерия „Червената точка”, София през 2017;  Национална изложба за изобразително изкуство Сливен 2018; Национална изложба – конкурс за живопис и скулптура; Млади български художници; изложбена зала „Райко Алексиев”, София 2019 и др. През 2015 и 2018 е сред организаторите на кураторски проект „Фрагменти”, осъществен в галериите „Май” в Сливен и „Жорж Папазов” в Ямбол. През 2018 получава Първа награда за живопис в Национална изложба за изобразително изкуство, Сливен.

Изложбата „Неонови спомени“ ще остане в галерия „Йордан Кювлиев” до 30 октомври.