В Сливен е установено заведение да работи след 22 ч.

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на  COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен  оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

В дните от 19 до 22 март полицейски екипи са извършили 1052 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установени са 4 нарушения. Образувани са досъдебни производства в РУ-Сливен, Котел и Нова Загора.

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Извършени  са 264 самостоятелни и съвместни проверки с РЗИ-Сливен на места за обществено ползване/ заведения,магазини, бензиностанции, игрални и фитнес зали / и в градския транспорт. Съставени са 2 протокола за предупреждение и 16 акта по чл.209а от Закона за здравето.

На 19 март в град Сливен е проведена специализирана операция с участие на служители на РЗИ и РУ-Сливен, за осъществяване на контрол по изпълнението на разпоредените противоепидемични мерки със Заповед на министъра на здравеопазването и спазване заповед на директора на РЗИ Сливен. Извършени са проверки в заведение „Грация“ – не са констатирани нарушения;  в заведение Холивуд е установено, че извършва дейност след 22:00 ч. , изготвен е констативен протокол от служители на РЗИ; при проверка на заведение „Хемингуей“ е установено, че не извършва дейност.

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение и спазване на въведените противоепидемичните мерки.